Toolbox|Neeke Wassenbergh-Smit

 

Neeke Wassenbergh-Smit

De producties van geboren eilander Neeke sieren met grote regelmaat zowel telegraaf, Leeuwarder Courant als ook Terschelling Magazine.

Neeke, geboren en getogen op Terschelling was tot 2006 bedrijfsleidster in Hotel de Walvisvaarder. 

Op de Weissensee, in Oostenrijk waar ze de nodige prijzen won met het Marathonschaatsen, kwam ze in contact met Telegraaf fotograaf Glenn Wassenbergh. Het fotograferen kreeg haar interesse en er ontstond iets tussen deze twee mensen dat uiteindelijk tot een huwelijk leidde en tevens haar maatschappelijke carrière  veranderde.  Na een gedegen opleiding van ongeveer drie jaar was de Terschellingse dermate bedreven in het vak dat haar producties met grote regelmaat  zowel Telegraaf, Leeuwarder Courant als ook het TerschellingMagazine sieren. Inmiddels mag Neeke zich verheugen in opdrachten op zowel het sport- als featuregebied en wordt  ook gevraagd voor, zij het incidenteel, een huwelijk. 

Het eiland is nog steeds haar grote liefde en ze keert daarom regelmatig terug naar haar huis in Lies om het eiland over te rijden gewapend met haar Canon EOS 1D X camera's om het elke keer veranderende beeld vast te leggen. De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) maakt ook dankbaar gebruik van haar fotografie en deze is elke week te zien op de site www.schaatsen.nl. Hier staan de wedstrijdverslagen met de bijbehorende fotografie, hetgeen ze zomer en winter doet, duidelijk moge zijn dat zomers het inline-skaten (skeeleren) de boventoon voert.

In de Telegraaf zullen straks de foto's van Oerol te zien zijn.

Bijdrages: