Toolbox|Jurjen Backer Dirks

 

Jurjen Backer Dirks

Een beeldmaker in hart en nieren. Hij maakt de foto die u hebben moet. Van personen of van producten, stilstaand of bewegend, foto of film. In zijn studio of op locatie, maar altijd verrassend goed en boven verwachting.

Jurjen Backer Dirks laat zich de kop niet gekmaken. Hij verdiept zich eerst in 'het idee' achter de opdracht. Schept de juiste omstandigheden en wacht geduldig op zijn kans om het perfecte beeld te creëren. Beeld dat gebruikt kan worden voor reclame, voorlichting en/of educatieve doeleinden. Voor advertentie, poster, brochure of website.

Beeldbewerking

De echte vakman creëert beeld met zijn camera, niet met PhotoShop. Aan de andere kant: retoucheren is zo oud als de fotografie zelf. Daarom kruipt Jurjen geregeld achter zijn dikke Mac: perfectie zit hem in de details.

Studio

Het oog van de fotograaf is het belangrijkste, dat lijdt geen twijfel. Dik doen over de studio heeft dus niet zo heel veel zin. Maar toch. Lang niet alle fotografen beschikken anno nu nog over een eigen studio. Jurjen wel. En niet zomaar eentje: maar liefst drieëndertig vierkante meter netto vloeroppervlak. Softbox ingebouwd. Plus: keuken, visagieruimte en beeldbewerkingssuite van eenendertig vierkante meter.

 'Een relaxte perfectionist', zou je Jurjen kunnen noemen. Streng voor zichzelf, vriendelijk voor iedereen met wie hij samenwerkt: opdrachtgevers, modellen, stylisten en visagisten.

Bijdrages: